Stilmallar, kodmallar och bloggdesign

Datum 2008-02-29 Klockslag 06:49:18
Satt uppe lite för sent igår det hela slutade med arbeten i onödan då pappa ryckte ut internetsladden! GRR!
Så det är väl bara att köra igång igen..
Med arbeten menar jag dom olika bloggdesignerna som jag sitter och pillar med..

Ellens , Johannas och Malins bloggar är det jag fixar med för tillfället. Inte färdiga någon utav dom.. Ska meddela er så fort dom är färdiga ;)

Någon annan som behöver hjälp så skriv gärna en kommentar med antingen bloggaddress eller mail eller både och. Hjälp finns att få ;)

Nevnarien skrev i ett inlägg för inte så länge sen att hon inte är något uppslagsverk när det gäller hjälp med bloggdesign. Men det är jag, ska hjälpa er så gott jag kan.



Pöss på er!

Äventyr =)

Datum 2008-02-28 Klockslag 14:44:25

Jag har så mycket grejer igång i mitt lilla huvud...

Onsdag:

Om jag inte minns helt fel så började jag dagen med ett försök att vaxa bene vilket inte gick bra.. Kom så långt som till vänster smalben sen gav jag upp ;P Hade inte tiden att sega så som jag ville..


Istället för moppträningen så åkte pappa och jag på lite olika äventyr..


   

Till Buddhaställe uppe på ett berg.



Vi tittade förbi på ett jättefint hotell också, Sheraton Hotell i Pattaya.


 

Och sist men absolut inte minst åkte vi till Pattaya Park. Och åkte upp till 55:e våningen och pappa tyckte jag skulle åka någon slags linbana (bild 1).. Eller asså man spänns fast i någon liten sele och så håller man i sig med händerna i en grej ovanför huvudet och så åker man hela vägen ner till marken, benen hänger alltså löst.

Det är INTE min grej så vi åkte nån annan grej (bild 2) då man sitter i en liten "vagn"..


Idag, torsdag så svider mina axlar..
  

En rubrik var det ja..

Datum 2008-02-28 Klockslag 14:00:23

Som alltid så blir jag lite trött på bloggen (eller bara lat..).

Men nu är jag igång igen. Då ska vi se, måste ta reda på när jag sist bloggade.


I tisdags så badade jag första gången nere i poolen. Fast vädret var inte så kul, det blåste för mycket och det var ingen sol, så i vattnet blev det kallt.
Det här var kanske runt fyra draget. Någon timma senare åkte jag och pappa och hämtade Nan på mopeden. Vi tre på en moped åkte vidare till Carrefour, en intrenationell stormarknadskedja.
Spöregnade gjorde det när vi skulle åka hem med all mat igen. Yeye sånt är livet.

Väl hemma så lagade Nan middag, två olika rätter. Jättegott.

  
Gang Kiew Waan Gai & Paneng salmon (pappa köpte någon efterrätt också, mums)

[KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DOM STÖRRE]


Det var tisdagen det.. Igår, onsdag, var det meningen att pappa och jag skulle åka iväg och träna att köra moppe. Han vill att jag ska kunna köra runt själv.. Läskigt, säger jag! Trafiken här är ju galen! Men jag har lärt mig gå över gatan själv iaf. Ska väl tilläga att jag får det nu också förrut fick pappa lite lätt ångest varje gång jag skulle gå över gatan själv ;P
Ja, var var jag någonstans nu då, ja juste. Det blev inge moppe-träning eftersom det regnat så mycket dagen innan så det var stoora vattenpölar överallt.

Den här kvällen var en bra kväll ;) En del av er, men absolut inte alla har hört historien om Lucifer, ett Discotek/nattklubb med live musik. Jag är ledsen men det är inget som jag berättar för alla.
Det var underbart att få återvända! Inte riktigt samma känsla som sist men visst tusan var jag lycklig och sjöng med i ALLA låtar. Det är klart killarna i det stora bandet kände igen mej =)

Inna vi drog till Lucifer var det pappa som lagade middagen här hemma, som lite omväxling. Det blev Pasta med Laxsås (grönmögelost, massa nymalet svartpeppar, vitlök och creme fraiche). Det blev väldigt bra med tanke på omständigheterna.

Pär (samma Per som i julas men nu vet jag att han stavas med Ä) åt middag med oss och gick även med till Hopf Brewhouse. Där Big Inzo sjunger.
 Just to remind you.






Mja det var väl allt, nu måste jag springa på toaletten och sen ska jag faktist hjälpa Johanna med hennes bloggdesign.


Pöss på er!

Dansaaa

Datum 2008-02-28 Klockslag 09:59:40
Passar på när jag är ensam i lägenheten, Nan jobbar och pappa är iväg och skulle fixå något.
Springer runt, hoppar, skuttar, dansar och shakear loss i "kortkort" och sportbh (,min specialité, haha) =D

Prövar lite bara

Datum 2008-02-26 Klockslag 06:56:41
Ska bara kolla om mina nya inställningar funkar som dom ska ;) Och det verkar dom ju göra..

Lägenheten

Datum 2008-02-25 Klockslag 19:49:27
           
[KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DOM STORT]

Vi börjar med att komma in i hallen.
Dörren till höger leder in till mitt rum, som är rätt stökigt.
Dörren som är rakt fram från ytterdörren sett, går in till pappas rum.
När man kommit in i hallen och går till vänster så kommer man till det stora vardagsrummet, med fåtöljer, matplats, tv, två arbetsplatser och ett litet kök.
Men var finns toaletten?




Nu ska jag ta mig tusan gå och lägga mig, klockan är tio i 3 på natten här!


Pöss på er!

Bangkok State Tower

Datum 2008-02-25 Klockslag 19:34:37

  
[KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DOM STORT]

Här kommer bilderna från i fredags när pappa och jag fortfarande var i Bangkok och besökte Bangkok State Tower "stället man måste ha sett och upplevt innan man dör" ;P Den första bilden är utsikten från Skybar, andra bilden är också fotade från Skybar men upp mot själva byggnaden. Tredje bilden är 6 bilder på Skybar-baren som ändrade färg ;P

Jag har inte kommit i säng än men duschat har jag ;)

Ingen frisk luft!

Datum 2008-02-25 Klockslag 18:19:55
Satt och chattade med min käre vän Ellen då jag insåg att jag har ta mej tusan inte varit ute på hela dagen! Usch inte bra! Jag har bara stått vid fönstret och tittade ut mot gatan och känt mej som Askungen, haha. Imorrn får det bli skärpning.

Då ska det nog "shoppas" lite. Säng lampa till min säng och pappas säng, mjölk, linjal, färg till skrivaren och så var det nog något mer som jag inte kommer ihåg. Inte så spännande saker men iaf..

Ska duscha och sova nu.
Justja, på håller på att ladda upp alla bilder från thailandresan i julas. Dom kommer finnas på min bilddagbok, minidalen för dom som är intresserade.



Pöss på er!

Skoldag

Datum 2008-02-25 Klockslag 07:34:01

Idag är Nan och pluggar och efter det tror jag hon ska jobba (i salong). Pappa jobbar och jag har som en "vanlig" skoldag, fast med sovmorgon ;P. Gick upp klockan 11 och åt frukost och sen dess har jag räknat matte. Nu är klockan halv två här och pappa har just gått hemmifrån så jag passar på att ta en rast framför datorn.

Pappa har med sig kameran så jag kan inte fota lägenheten, ska försöka komma ihåg det när han kommer tillbaka.

Idag regnar det och åskat har det också gjort, mysigt mysigt, iaf när man sitter inne.

Nu ska jag återgå till pluggandet. Ha en bra dag allihopa =)
Pöss på er!

Söndagmiddag!

Datum 2008-02-24 Klockslag 16:53:23
Hej Morfar, Inger, Calle, Erik, Ylva, Emmeli, Max, Håkan, Lena, Frida, Therese och Dennis!

Emmeli och jag snackade förra middagen om att ni skulle ha högläsning varje söndag. Jag kom och tänka på det nu, att det är ju söndag idag.

..Så massa kramar på er och ha en trevlig söndagmiddag!


För er som inte vet så äter min familj och mammas bröder och deras barn (mina kusiner ;)) middag hos min morfar varje söndag. Det är väldigt mysigt, trevligt och roligt.

UPDATE: Mina morbröders fruar är också med ;)

En lugn dag

Datum 2008-02-24 Klockslag 16:38:48
Jag har inte gjort så himla mycket idag. Sovit rätt länge (gick och la mig sent) ätit middag och så har jag pluggat matte bitvis. Ovanligt klurigt eller så har jag varit för trött och okoncentrerad och så hade jag inte ätit någon frukost..

Runt halv sex någon gång rörde vi (Pappa, Nan och jag) oss ner till poolen som ägs av ett svenskt par och tillhör huset med lägenheter som vi bor i (Center Condo). Varje söndag är det BBQ-buffé vid poolen. Ät så mycket du orkar för 20 kr. Det är jättegod mat, massa olika sorters kött, potatisgratäng, tzatsiki, potatissallad, pommes frites, massa sallader, bröd, massa goda spännande såser och frukt i alla dess former.

Oh juste, jag hälsade på en apa också, dom som äger poolområdet har en apa så Nan och jag gick och hälsade på den =) Den var jättesöt och busade och undersökte en. Men sen helt från ingenstans satte den sig på min arm och bet mig ordentligt i lillfingret. Grrr! Det gjorde inte speciellt ont då men nu svider det som attan. Och apan lyckades bita just där man böjer fingret så det känns hela tiden.


Från det en till det andra. "Min" dator som jag använder när jag är här har tydligen pajjat så jag får använda pappas, men på hans villkor. Jag måste ha ätit ordentligt och pluggat ordentligt och inte sitta för länge och inte innan 19.00 och inte efter 23.00. Och det ska vara någon gång när pappa själv inte använder den. Så det blir i princip en gång om dagen.

Tänkte fota lägenheten om det är någon som är intresserad av att se. Kanske kommer om en halvtimme eller imorgon.

Pöss på er!

Shopping dag 1

Datum 2008-02-23 Klockslag 19:13:46



[KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE DEN STOR]

Tre adidaströjor
Ett par shorts
13 filmer (varav tre till mig)
Sminkborstar (dålig kvalité och slängda nu, kostade typ 2 kr)
Silikonfodral till mobilen
Fyra t-shirts (varav två till mig)
En klänning till Angelica
Fem väskor (varav en till mig)

Jaa det var altså shoppingen dag ett. Det blev liite för mycket..
Är det någon som är intresserad av dom fyra väskorna som ligger längst till höger i bild så lämna en kommentar. Det finns två svarta, en röd och en ljusblå. Det är sånna här strandväskor av enkelt tyg i påsmodell som man har sett en del ha.

Näe nu måste jag duscha o gå och lägga mig.
Pöss på er!

Jag lever..

Datum 2008-02-22 Klockslag 18:54:29

Sitter i lobbyn på hotellet, klockan är halv ett på natten här och pappa och jag har just kommit hem.

Jaa vad ska jag skriva.. Resan gick superbra, inga problem alls. Jag sa hej och tack på thailändska och då hade tydligen den manliga flygvärdinnan (som jobbade på den delen av flyget där jag satt) berättat för en av städerskorna att jag pratade thailändska. Så när jag gick på toa började hon prata thailändska med mig och jag förstod ingenting och då berättade hon om den manliga flygvärdinnan. Lite kul, få lite creds for uttalet ;P

Idag så började jag och pappa med ett besök på "julgranen" där jag köpte en jäkla massa filmer till ellen och amanda, two friends of mine.
Amanda & Ellen: Kan ta det imorgon kanske, vilka filmer jag har köpt till er. Och Ell, jag kan inte ringa, prata med amanda istället.

Efter julgranen ville pappa att vi skulle få någon ansiktsbehandling så vi rörde oss ditåt och på vägen fick det bli lite shopping i Kosan (stavas nog inte så). Inte så mycket, kan visa även det imorgon.
Ansiktsbehandling var helt underbar! 8 olika steg, rengöring, massage, peeling, ansiktsmask och lite annat, kommer inte ihåg. Jätteskönt var det iaf. Absolut värt pengarna, 40 svenska kr.

Hem och duscha, fota shoppingfynden, sminka sig och iväg på kvällsäventyr. Bio på samma ställe som i julas. Jumper var filmen vi såg den har gången.

NU TAR INTERNETTIDEN SLUT!!
ÅTERKOMMER EN ANNAN GÅNG

UPDATE:

Efter bion tog vi en taxi
till Bangkok State Tower, stället man måste besöka inna man dör enligt pappa. Det var väldigt fint. Fotade självklart men som vanligt har jag inte bilderna här och nu.  När vi hade tagit oss varsin drink bar det av mot hotellet igen och det var den dagen.

Trodde jag ja..

Datum 2008-02-21 Klockslag 02:33:18
Snart, snart, snart är jag färdig. Det är bara lite teknikprylar kvar att packa och så godiset förstås ;) Sen är jag färdig för o åka. Får se om det blir någon rolig sminkning imorrn.. kanske mobilbloggar för första gången då, spännande..

Vem försökte jag lura..? I förra inlägget "Nu, så tror jag faktiskt, på riktigt, att jag har gråtit färdigt." Suck, kände mig alldeles jätte-ensam här i lägenheten. Ingen bra känsla när jag ska åka iväg. Så jag ringde mamma för att få höra en röst som jag känner igen, då kände jag mig genast lite bättre men jag kunde inte låta bli och gråta när hon frågade hur det var.
Jag klarar aldrig det, när man inte mår särskillt bra och så får man en kram och man får frågan "Hur är det?". Jag kan inte hålla emot.
Lyckades gråta tyst iaf för mamma märkte inget, vill inte oroa henne, inte nu när hon är bortrest.

Nu säger jag iaf Gonatt.
Gonatt

Pöss på er!

Känslomässigt vrak

Datum 2008-02-20 Klockslag 23:13:01
Imorgon bär det alltså av. Rätt sjukt egentligen, trodde inte att det skulle gå från början och det såg inte direkt ljust ut heller. Sex hela veckor i Thailand med min käre far..
Men imorgon bitti blir jag upp-plockad och skjutsas till centralen. För att därifrån ta mig själv hela vägen till Thailand.

Dom senaste dagarna har varit jättejobbiga. Jag har gråtit och skratta om vart annat (säger man så 'vart annat', yeye). Ena sekunden har jag skuttat runt och sjungit glada och medryckande poplåtar och andra sekunden gråter jag hejdlöst. Jag skulle vilja säga att det är resfeber.
Nu, så tror jag faktiskt, på riktigt, att jag har gråtit färdigt. Inte för alltid men för nu. Kommer gråta när jag kommit till Thailand också det tror jag, men från och med nu och en dag framåt är det nog inga tårar. Det ska bli skönt det har varit så mycket av dom nu.
Låter som om jag är sjukt deprimerad ;P

Kanske blir något mer inlägg innan jag går och lägger mig. Jag måste packa det absolut sista och JUSTE(!!) vattna blommorna var det ja! (Bor ju hemma ensam då mor min är på bröllop i Australien och lillebruur bor hos kusinerna så jag slipper ansvara för honom ;P)

Hemma i lägenheten i Thailand har jag tillgång till internet varje dag men jag kommer inte bo i lägenheten i sex hela veckor utan jag kommer att åka runt lite här och där, precis som i julas. Så jag kommer att uppdatera så ofta jag kan och orkar (det blir inte allt för ofta är jag ledsen).

Pöss på er

Thailand!!

Datum 2008-02-14 Klockslag 11:50:02

Jaa.. om en vecka bär det av och då är jag borta till den 4 april. Sex veckor! Va kul?! Båda ja och nej.
Självklart ska det bli underbart att på med den bästaste pappan i världen och att få vara i värmen, träffa alla nya kompisar och softa och bara njuta av livet. Men alla här hemma, alla kompisar och familjen och släkten. Det kommer inte bli det lättaste att vara ifrån dom,det är absolut inget jag förnekar. Men det ska bli skönt också på något vis. Att slippa alla måsten; måste äta hemma ikväll, måste ringa den personen, måste höra av mig till den personen, måste alltid hälsa på alla, måste alltid finnas där, måste vara med det datumet och på den festen, får inte missa ett tillfälle.
Ett liv utan måsten går inte att komma undan men att minska på dom det går. Man behöver absolut inte fly landet för det, även om det kanske verkar som om det är det jag gör.
Anledningen till att jag åker är för att bo med min pappa och pröva på en annan livsstil som jag bara fick provsmaka i julas.

Beställ ;)
Om det är någon som vill ha något speciellt från Thailand så får ni säga till så ska jag göra mitt allra bästa för att köpa med det hem.

Bilder
Och alla Thailand bilder från i julas, dom ska jag försöka lägga upp på bilddagboken eller ta med till skolan och möjligtvis lägga upp här. Eftersom några har efterfrågat dom.

Puss och kram på er alla.

Och juste, jag vet att jag är beter mig konstigt och är jätteförvirrad. Jag är och har varit helt ur balans den senaste månaden. Antar att det beror på för lite sömn och allt det här med Thailand. Vet att några har tagit illa upp och några har frågat. Det är absolut inte meningen att springa runt och göra alla arga, besvikna, sårade eller irriterade.

RSS via nybloggat.se