Operageek

Datum 2009-01-24 Klockslag 15:14:48
Jag satt ju och pluggade så duktigt, något jag inte gjort på väldigt länge och så kom bajs in och störde. Då upptäckte jag att det gick något operaliknandet på tv och jag var fast =P Lite töntigt kanske men jag gillar det. Kabaré på Berwaldhallen heter konserten som nu visas på tv2.

Karl Dyall och Hanna Lindblad är med!

Och nu ska jag titta vidare ;D

Naglar - Fleeting Hibiscus

Datum 2009-01-24 Klockslag 02:16:07

Tror det här var min första nail art som inte innehöll blommor, iaf som jag har på bild. Jag var ganska så nöjd med det här då förutom att det var lite ojämt. När jag tittar på det idag så är det alldeles för ojämna linjer för att vara ok. Det rosa nagellacket är mitt första Misa-lack, Fleeting Hibiscus, också mitt första rosa nagellack. Det är ett ljusrosa frost-lack som är väldgt fint, jag tycker kanske inte riktigt att det passar mig. Det passar bättre på de som har lite mörkare hy.
Den svarta är Chg Liquid leather och den skimriga "vita" Chg Platinum Pearl. För att PP skulle synas ordentligt så krävdes det några lager.
Jag kommer inte ihåg Misa-lackets egenskaper men jag kan inte minnas att jag hade några problem med det., över och topplack har jag självklart användt.


Feel free to click ;)

Blogkoll=Bloglovin?

Datum 2009-01-23 Klockslag 18:28:53
Det var ett dags sen nu men tidigare så använde jag blogkoll men jag ville inte läsa alla bloggar jag prenumererade på lika ofta så då var det lättare att klicka sig in på dem lite när jag själv orkade. Jag tyckte det var jobbigt när en blogg som uppdaterades mycket tog över hela sidan så jag inte såg de som uppdaterade mer sällan. Så jag gav upp bloggkoll men nu tänkte jag använda det igen för bloggarna har blivit för många för mig att komma ihåg. Jag vill ju inte glömma bort de där små mysiga bloggarna. Men jag har inte hängt med i svängarna.

 Blogkoll=Bloglovin? Är det samma? Och varför det nya namnet isf? När hände det här? Jag är nyfiken!



Följ min blogg med bloglovin

Gamla blommor

Datum 2009-01-22 Klockslag 17:39:18


Jag är ju så sjukt lat med uppdatering men Alexandra fyllde ju år igår och jag har sagt att det ska firas. Kanske inte så speciellt för just henne men jag vet att hon läser bloggen och då är det ju kul om den uppdateras. Det tror jag att ni andra läsare också uppskattar. Eftersom Alexandra också håller på med naglar så blir det inlägg om naglar.

Jag går i kronologisk ordning med mina nagelbilder så det här är också från i somras. China Glaze Platinum Pearl är färgen. Ett fint men transparent nagellack, vilket jag som vanligt inte fått fram på bilderna. Mig gör det dock inte så mycket. De här bilderna är tagna efter några dagars hårt slit i trädgården om jag inte minns fel, och det sitter ändå där, även om det har fått sig några hack och märken. Torktiden minns jag inte men jag har inte för mig att den var så värst farlig men då har jag ju användt mig av bas och snabbtorkande topplack. Blommorna är gjorda med tandepetare och den röda färgen An affair to remember, som jag visade igår, och liquid leather, båda från Chg.



Nu, duschen!

Naglar med blommor

Datum 2009-01-22 Klockslag 00:43:25

Eftersom Alexandra har fyllt år så ska det firas! Det gör jag genom att uppdatera bloggen med lite nagelinlägg.
Nagellacket är alltså An affair to remember från China Glaze. Det är ett varmt rödrosa lack som känns fint och flickigt, vilket inte är riktigt min stil. Det är ganska så transparent trotts att man inte ser det på bilderna. Jag har målat två lager och över och underlack men tre behövs för de som vill slippa en synlig linje mellan nagelbädd och tipp.
Första och sista bilden är tagna med blixt och andra bilden är tagen vid ett fönster med dagsljus.


Det här är manikyr från i somras någon gång. Det var när jag fortfarande bara gjorde blommor med tandpetare. Och just den här gången var första och enda gången jag försökte mig på att göra gröna blad till blommorna, inte så lyckat.

Mat som gör en glad

Datum 2009-01-21 Klockslag 21:56:24
En ganska så dålig dag, väldigt dålig eller mja.. hmm.. bu blir det svårt jo men den har varit dålig iaf..
Jag kom precis hem och det första jag möttes av var lukten av mat. Jag var såå hungrig! Tar en tallrik och lassar på av någon pastarätt mamma slängt ihop. Tar en tugga och jag står med värsta leendet på läpparna! Det smakade och smakar exakt som en pastarätt som jag alltid åt på ett hotel när vi var på semester i Spanien när jag var yngre. Underbart!

Grattis!!

Datum 2009-01-21 Klockslag 18:02:53

Kika in hennes blogg!
Fotot är gammalt så nu är hon rödhårig, men jag hittade ingen bra bild. Dessutom diggar jag den här ;)

Massa grattis!
Det blir lite mer firande för Alexandra här i bloggen i dagarna men nu måste jag kila.
Pöss!

En helt vanlig söndagmiddag.

Datum 2009-01-20 Klockslag 22:47:33
Såhär kan en vanlig söndagmiddag se ut:


Pepparkaks-kåtan som jag skrev om. Ena sidan, "GOD"


Och andra sidan, "JUL".


Kusiner och Bajs är redo att krossa pepparkakshusen.


Mos


Morbror Håkan sitter och plinkar på gitarren


Det är okej att vara sjuukt seg och sitta i mjukiskläder.


En sida av bordet.

Såhär mysigt har jag det varje söndagkväll med min morfar, morbröder och kusiner.
Vad gör ni på söndagkvällar, dagen innan skola och jobb börjar igen?

Dansvideo #2

Datum 2009-01-20 Klockslag 22:17:29
Varsågod Maria och... vem var det nu då? Alexandra kanske..=S Här kommer lite uppdatering!

Dansvideon som youtube dissar:

Det är en person som dansar fel och nu ska vi inte mobba denne person för jag vet att hon tyckte det var jobbigt och att hon kan göra rätt! Denne person är jag ;)

Nästa vecka drar dansen igång igen! Wohoo, I'm so excited! =D

Dansvideo från showen!

Datum 2009-01-13 Klockslag 16:15:30
Mycket dans på bloggen nu men det går snart över, jag lovar.
Youtube bråkar med mig om copyright på låten Pretty Boy av Danity Kane så jag kan inte ladda upp den videon där vi dansar till den =/. Jag ska pröva på Dailymotion sen. Här har ni iaf den andra videon. De i början i rosa är gruppen Mini vibe, det är gruppen under oss, de är lite yngre. Sen kommer vi in i gröna linnen, Feminine vibe. Ser ni mig?



Vet ni vad? Nu ska jag värma min vetekudde och lägga runt nacken och sen krypa ner i sängen. Jag har suttit och sovit på en väldigt spännande föreläsning idag, inte okej! Och i pausen lyckades jag vrida nacken på något konstigt sätt så nu sitter jag här och har jätteont!

Dansen är avklarad, för den här gången

Datum 2009-01-12 Klockslag 23:57:20
Sitter här framför datorn och käkar omelett med champinjoner, bacon, paprika och ris, och så lite avokado och bubbelvatten till det. Tusan vad gott det är! Ska man ta och berätta lite om söndagen kanske..


Dagen började dåligt då jag gick upp sent och tåget var försenat så jag och en del andra dansare på samma tåg kom sent. Väl framme så var det problem med larmet så en del loger var inte tillgängliga, bla min där jag hade alla mina grejer. Inte så mycket att göra åt det istället hjälpte jag till att tuppera hår, min hjärna mår inte bra efter all inandning av hårspray!
Dansandet gick väl bra, på en utav låtarna gjorde jag ett fel som jag ofta gör när jag repar och fan vad arg jag blev! Jag ville verkligen sätta allt den sista showen, speciellt när mamma och lillebrorsan var där. Det var bara att lägga det bakom sig och göra sig redo för nästa, som gick betydligt mycket bättre.
 
Jag tog ju med mig kameran för att fota lite backstage men det gick inte så värst bra, jag hade fullt upp med annat. Däremot var det andra som fotade och en riktig fotograf som var med hela dagen. Ska snacka med honom och fråga om jag får lägga upp dem bilderna här.


Såhär efter flera dagars dansande (massa! rep och show) så är kroppen trött. Knäna bråkar med mig och kroppen är allmänt seg. När jag kom hem igår eftermiddag så hade jag huvudvärk och jätteont i ögonen, eller typ runt ögonen.. Lite mystiskt..
Idag har jag borstat ut håret som inte tvättats på en vecka, tupperats konstant i två dagar, innehåller minst en halv flaska hårspray, massa vanligt vax och en mängd torrvax. Det är jävligt ofräscht med andra ord. Jag som är så håröm satt och småbölade för mig själv på gården när jag ryckte loss massa hår i försök att reda ut trasslet =P

Här har ni bilder på "min" grupp, gröna, och gruppen nivån under oss, rosa.

Haha, man kan inte alltid vara sexigast ;) Sista bilden är ett försök till en "slänga-med-håret-bild" =P. Jag tror den riktiga fotografen fick ett bra foto på det.

Vi tackar Malin för alla bilder!

Dance like no one's watching

Datum 2009-01-11 Klockslag 09:38:09
Väskan är packad, kameran är med och jag är taggad till tusen, nu kör vi!!

Dansdag 1 avklarad

Datum 2009-01-10 Klockslag 20:58:34
Äntligen hemma! Jag sitter och äter min frukost, lunch och middag. Tre i en. Jag hann inte äta frukost innan dansen imorse och till lunch hade jag köpt en pastasallad men jag hade inga bestick så den åt jag aldrig. Nu är jag hemma och det var dags för middag så nu äter jag min pastasallad. Det har gått bra på showen idag, ovanligt avslappnat men man är ändå slut när man kommer hem.

Jag var så duktig imorse och packade iordning allt smink och hårgrejs men när jag kom fram och skulle sätta igång med sminket så märkte jag att jag glömt ögonskuggorna! Fan vad irriterad jag blev på det men jag fick låna utav andra så det löste sig ju. Sminket blev inge bra dock, mina ögonlock har på den senaste tiden blivit alldeles glansiga, som man kan bli i t-zonen, så ögonskuggorna creasar sig direkt. Det är ju inget som syns på scen men jag stör mig sjukt mycket på det.
Själva dansandet gick väl bra, det kunde ha gått bättre men det kan det ju alltid. Imorgon då jävlar ska det vara perfekt! Bilder på kläder, loger, dansare och videos ska jag försöka på tag på. Hade inte med mig kameran men jag kanske tar med den imorgon.

Nu ska jag fixa naglarna, väldigt mycket folk som har kommenterat dem och det ser verkligen ut som skit nu. Så jag ska pilla lite så dem är fina på riktigt imorgon.

Dansshow, stressad och träningsvärk.

Datum 2009-01-09 Klockslag 14:57:57
Jag kom för någon timme sen. Hela vägen har jag lyssnat om och om på samma låtar och gått igenom danssteg. Det är genrep ikväll och show lördag-söndag och jag är jättestressad.
Jag var ju på prova-på-klass i onsdags och det var inte så jäkla bra såhär inför showerna. Jag har sån JÄVLA träningsvärk nu! Kan knappt röra nacken, inte bra. Inte nog med träningsvärken, jag har inte tränat tillräckligt mycket hemma så jag tycker inte att danserna (speciellt detaljerna) sitter ordentligt. Men jag ska äga scenen! Jag ska dansa all min vakna tid så att det blir perfekt ;)

Mina dansoutfits på ett ungefär.. Det kommer nog se lite annorlunda ut.

Åh, vad jobbigt det är när mamma säger åt en och posa..


Nu är det dags att dansa, see ya!

Billder från nyårsafton

Datum 2009-01-07 Klockslag 23:42:10
Sista delen med bilder från jul. Här kommer min nyårsafton:


Dagen började med tortellini, ädelostsås, avokado, tomater och bubbelvatten(gjort i vår nya soda stream). Amanda kom över för att fota min händer till ett skolarbete.


Det blev lite kortspel och kakätande =)


"Eftersom jag gör dig känd genom att fota dina händer med dina designer så borde du måla mina naglar inför ikväll" Det sa Amanda och självklart fixade jag hennes naglar. Bättre bilder kommer!


Efter Amandas visit gjorde jag mig i ordning för kvällen, som spenderades hos mina kusiner med roligt folk.


Storebrorsan fyllde år den 28 december men då träffade vi inte honom så han kom förbi en snabbis för att hämta sin present. Han vill bara ha saker vi gjort själva så då ritade jag en fin teckning till honom ;)


Tolvslaget!


Massa fyverkerier!


Efter tolvslaget blev serverades det, som alltid, parisare! =D
Parisare är typ en pannbiff som man lägger på ett rostbröd och steker. Det låter kanske inte så upphetsande men det är väldigt gott, speciellt när man har stått ute i kylan och börjar bli hungrig igen.


Tomas var tuff i sina solglasögon så då ville alla vara tuffa. Här ser ni min bror Bajs och vår kusin Emmeli.


Tant Ylva =)


Jag kände mig inte riktigt hemma i Max glajjer..


Tomas lirar gura.


Morbror Håkan tog över.


Allan posar med "hårkliaren".


Jag försökte hitta någon bild där man kan se mitt smink, det här var den bästa..
Sexig puckelrygg



Tre herrar på pickalurven ;)


Jag blev sugen på varm banan med smält choklad i och även nötter med vit choklad, så jag gjorde det någon gång på morgonen när vi kommit hem.


Det var hela min nyårsafton det!
Har ni några bilder från nyårsafton? Skriv en kommentar och länka så ska jag kika :)

Året första

Datum 2009-01-07 Klockslag 17:44:08
Årets första dansklass börjar om en timme och tjugo minuter!! Det är en prova på klass på balettakademin. Min danslärare har nämligen fått jobb där så jag ska gå på en av hennes klasser tänkte jag. Hon ska köra en av koreografierna som jag ska dansa till på showen så det är ett bra extra tillfälle att få träna lite på den.
Jag funderar på om man ska gå en klass på balettakademin eller inte... Det får bli nästa termin i sådana fall.

Näe, man kanske ska ta och börja på inlägget om nyår..

Nyårslöfte

Datum 2009-01-06 Klockslag 00:52:14
Jag har inte plannerat några nyårslöften men efter att ha surfat runt på lite olika bloggar så har jag kommit på ett (eller två) nyårslöfte, och det har med bloggen att göra. Jag tänkte jag skulle uppdatera oftare och försöka visa upp mer av min kreativa sida. Så fler inlägg och mer bilder 2009!

Julafton

Datum 2009-01-05 Klockslag 17:09:44
Del två - Julafton hos morfar med båda morbröderna och deras familjer. Och min storebror var med också!
Vi bor på Lidingö allihopa förutom Emmeli som flyttat till Mörby och storebrorsan som bor vid Kungsholmen. För er som inte vet så träffas vi varje söndag och äter middag hos morfar . Så vi står nog varandra närmre än de flesta släkter.


Kusinmys.


Tvillingkusiner och deras mamma.


Mor min tog hand om laxen.


Morfar den lilla filuren gick och satte sig i trappen för att få en lugn stund till att röka sin pipa. Han är söt han.


Vi tittade på Kalle Anka. Jag tittar inte från början till slut dock, jag kollar bara de bästa delarna, julklappsverkstaden, askungen och de nya disney-filmerna.


Äntligen mat!


Strax ska vi börja julklappsöppningen som brukar ta några timmar.


Min storebror(!!) och kusin tittar i stora pruttboken.


Fikapaus i julklappsutdelningen.


Morbror satt och sjöng =) Morfar spelade flygel också men det har jag ingen bild på.


Sista delen med nyårsafton kommer kanske när jag kommer hem igen senare ikväll.
Pöss!

Dagarna innan jul

Datum 2009-01-05 Klockslag 03:46:11
Det känns som de flesta summerar året som har gått såhär runt nyår, jag tänkte inte göra det. Däremot så ska jag summera jullovet med bilder. Det blir tre delar och det här är första.

Precis som tidigare år bakades det pepparkakshus.

Här skär min kusin till en del till pepparkakshuset som ska bli en modell av familjens egna hus.


Det blir mycket bus, här är mina två morbröder =)


Jag och morbror kämpade med en kåta. Det blev ganska bra till slut. Jag har ingen bild men jag får fixa det innan vi slår sönder den.
Klicka här för att se bilder på den färdiga kåtan.

Julbak! En ny tradition. De yngsta kusinerna kommer över och gör julgodis.

Vi gjorde bl a knäck, som tyvärr blev för mjuk men den var god!


Ett gemensamt släktintresse - spela kort. Så fort det blir tillfälle spelar vi kort, eller löser korsord.


Nästa del med julafton kommer nog imorgon.
Gonatt!
RSS via nybloggat.se